El tinent de batle d'Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, ha informat aquest dimecres durant la roda de premsa posterior al Consell de Gerència dUrbanisme i de la Comissió del Centre Històric sobre la petició d'un promotor per executar les obres de reforma, rehabilitació i adequació de la zona del restaurant existent a Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma i els seus espais exteriors.
Tot i això, la Comissió del Centre Històric ha acordat que aquestes obres estan condicionades a un informe jurídic que determini que l'actuació en aquesta zona és legalment possible i s'ajusta al planejament urbanístic, ja que la zona compta amb la catalogació urbanística d'Espai Lliure Públic i està catalogada com a BIC.
En cas que finalment s'aprovi aquesta actuació, el promotor té intenció d'emprendre la reforma de la cuina del restaurant integrat dins de l'edifici des Baluard, traslladant aquesta cuina de la planta -1 a la planta baixa i adaptant els banys a la actual normativa daccessibilitat.
En relació amb les actuacions als espais exteriors, el projecte contempla ampliar la terrassa actual sota la premissa que totes les actuacions que s'hi executin siguin reversibles i no afectin els elements constructius originals.

A més, i per tal de preservar la visibilitat exterior de la zona des Baluard, s'exigirà que la nova vegetació que s'introdueixi sigui de poca alçada i els tendals hauran de tenir voladors naturals perquè passin desapercebuts i no contrastin amb la muralla.
Amb aquestes prescripcions es pretén que els murs o tancaments de la instal·lació no obstaculitzin el camp visual que impedeixi contemplar la bellesa paisatgística de lentorn.
El cost daquestes obres puja als 262.705,43 euros i el termini dexecució serà de 12 mesos.
Pecio de Ses Fontanelles
D'altra banda, la Comissió del Centre Històric abordarà properament en un consell extraordinari previst per a la setmana que ve, entre altres assumptes, la sol·licitud del Consell Insular de Mallorca per construir un estany de dessalinització al Castell de Sant Carles perquè, al seu interior , es pugui dipositar el vaixell tardorromà del s.IV dC trobat a la zona de Ses Fontanelles a Can Pastilla i que conserva íntegres més de 300 àmfores segellades.
Amb això el que es pretén és extreure sencer el restes de l'interior de l'aigua i traslladar-lo per mar al Castell de Sant Carles per introduir-lo en aquest estany i començar el procés de dessalinització del mateix per a la seva posterior conservació al lloc que s'estimi convenient.
Aquest ressò ha despertat l'interès d'experts i investigadors nacionals i internacionals ja que està considerat com un dels més ben conservats del món, per la qual cosa el procés d'extreure'l sencer de l'aigua ha aixecat una gran expectació científica.





Guía de San Pedro Alcántara
Comentarios
Aviso





