El tinent de batle d'Urbanisme i Habitatge, Óscar Fidalgo, ha informat aquest dimecres durant la roda de premsa posterior al Consell de Gerència dUrbanisme i de la Comissió del Centre Històric sobre la petició d'un promotor per executar les obres de reforma, rehabilitació i adequació de la zona del restaurant existent a Es Baluard Museu d'Art Contemporani de Palma i els seus espais exteriors.
Tot i això, la Comissió del Centre Històric ha acordat que aquestes obres estan condicionades a un informe jurídic que determini que l'actuació en aquesta zona és legalment possible i s'ajusta al planejament urbanístic, ja que la zona compta amb la catalogació urbanística d'Espai Lliure Públic i està catalogada com a BIC.
En cas que finalment s'aprovi aquesta actuació, el promotor té intenció d'emprendre la reforma de la cuina del restaurant integrat dins de l'edifici des Baluard, traslladant aquesta cuina de la planta -1 a la planta baixa i adaptant els banys a la actual normativa daccessibilitat.
En relació amb les actuacions als espais exteriors, el projecte contempla ampliar la terrassa actual sota la premissa que totes les actuacions que s'hi executin siguin reversibles i no afectin els elements constructius originals.

A més, i per tal de preservar la visibilitat exterior de la zona des Baluard, s'exigirà que la nova vegetació que s'introdueixi sigui de poca alçada i els tendals hauran de tenir voladors naturals perquè passin desapercebuts i no contrastin amb la muralla.
Amb aquestes prescripcions es pretén que els murs o tancaments de la instal·lació no obstaculitzin el camp visual que impedeixi contemplar la bellesa paisatgística de lentorn.
El cost daquestes obres puja als 262.705,43 euros i el termini dexecució serà de 12 mesos.
Pecio de Ses Fontanelles
D'altra banda, la Comissió del Centre Històric abordarà properament en un consell extraordinari previst per a la setmana que ve, entre altres assumptes, la sol·licitud del Consell Insular de Mallorca per construir un estany de dessalinització al Castell de Sant Carles perquè, al seu interior , es pugui dipositar el vaixell tardorromà del s.IV dC trobat a la zona de Ses Fontanelles a Can Pastilla i que conserva íntegres més de 300 àmfores segellades.
Amb això el que es pretén és extreure sencer el restes de l'interior de l'aigua i traslladar-lo per mar al Castell de Sant Carles per introduir-lo en aquest estany i començar el procés de dessalinització del mateix per a la seva posterior conservació al lloc que s'estimi convenient.
Aquest ressò ha despertat l'interès d'experts i investigadors nacionals i internacionals ja que està considerat com un dels més ben conservats del món, per la qual cosa el procés d'extreure'l sencer de l'aigua ha aixecat una gran expectació científica.