El Consell d'Infants i d'Adolescents de Girona ha clos avui el curs 2024-2025 enfocat a treballar les relacions intergeneracionals. Amb el lema "Infants, adolescents i gent gran construïm junts la ciutat", enguany s'han treballat els lligams entre les persones més joves i d'edats avançades. A més, s'han compartit trobades i espais amb el Consell de la Gent Gran, i s'ha participat en actes com la Diada de la Gent Gran a l'Auditori de Girona aquest matí. Es tracta d'un treball iniciat aquest curs que tindrà continuïtat el curs que ve per seguir compartint i creant noves experiències entre generacions.
Aquesta tarda l'auditori del Centre Cultural La Mercè ha acollit l'acte de cloenda del projecte. Els consellers i conselleres han presentat les seves propostes sobre com millorar les relacions intergeneracionals al consistori.
"És un orgull poder rebre les propostes d'infants i adolescents per a la nostra ciutat. L'esperit crític i la mirada propositiva que any a any ens demostren des del Consell d'Infants i d'Adolescents ens ajuda a seguir endavant amb la voluntat de fer una Girona millor per a la gent que hi viu", ha destacat l'alcalde de Girona, Lluc Salellas i Vilar.

"Avui celebrem la cloenda d'un curs molt especial per al Consell d'Infants i d'Adolescents de Girona. Ha estat un curs que ha anat més enllà del diàleg habitual, obrint espais de trobada, d'escolta i d'aprenentatge compartit amb el Consell de la Gent Gran. Moments com la participació en la Diada de la Gent Gran a l'Auditori han posat de manifest com la mirada jove i l'experiència acumulada poden sumar per construir una ciutat més cohesionada, inclusiva i empàtica. Vull felicitar i agrair la implicació de tots els infants, adolescents, persones grans, famílies, centres educatius i equip tècnic que ho han fet possible. Girona continua apostant per una educació activa, participativa i transformadora, on tothom, de qualsevol edat, té veu i és protagonista", ha subratllat la regidora d'Educació i de Participació i Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament de Girona, Queralt Vila Vergés.
El Consell d'Infants i d'Adolescents de Girona és un projecte de participació ciutadana articulat a través de la contribució i implicació dels infants i joves en temes d'interès per a ells i per a la ciutat de Girona. L'objectiu d'aquest projecte és fer partícips als i a les alumnes en temes importants de ciutat.
Aquest curs el Consell d'Infants ha estat format per 15 escoles de la ciutat: Àgora, Dalmau Carles, Dr. Masmitjà, Domeny, Eiximenis, Pla de Girona, FEDAC Sant Narcís, Joan Bruguera, Maristes, Sagrada Família, Santa Eugènia, Verd, Pericot, Cassià Costal i Montjuïc. El Consell d'Adolescents ha estat format pels nois i noies de 8 centres educatius de la ciutat: Carles Rahola, Ermessenda, FEDAC Sant Narcís, Maristes, Montilivi, Santiago Sobrequés, Jaume Vicens Vives i Vedruna.
A principi de curs, cada centre educatiu va escollir els representants de 5è i 6è de primària, i de 1r i 2n d'ESO que formarien part del Consell d'Infants i del Consell d'Adolescents respectivament. Han estat 53 consellers i conselleres de primària i 32 de secundària que han assistit a les reunions de treball, un dilluns de cada mes al Centre Cultural La Mercè fora d'horari escolar. Aquests nois i noies representen els seus companys i companyes, i s'encarreguen de recollir les idees i aportar les propostes del seu curs.
D'altra banda, enguany el Consell d'Adolescents està col·laborant en la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants que organitzen l'Ajuntament de Girona, UNICEF i el diari Ara amb la realització d'un concurs de relats i dibuixos. Les obres guanyadores es publicaran en el diari del 20 de novembre en commemoració als drets dels infants. L'alumnat ha treballat en la redacció d'un decàleg per identificar notícies falses que també es publicarà en el diari del mateix dia.
Girona és Ciutat Amiga de la Infància des de 2016. Aquest reconeixement el dona UNICEF a tots aquells governs locals compromesos amb els drets de la infància i que promouen la participació infantil i adolescent, per exemple, com és el cas de Girona, a través del Consell d'Infants i del Consell d'Adolescents. A la ciutat també es compta amb un Pla Local d'infància i Adolescència que recull les actuacions que des de l'Ajuntament s'estan impulsant per aconseguir una ciutat que respecti els drets dels infants. Aquest any 2025 s'està treballant per a la renovació del reconeixement de Girona com a Ciutat Amiga de la Infància per als pròxims anys.