El Festival Jazz Palma oferirà activitats gratuïtes per a tots els públics. L'Àrea de Cultura, encapçalada pel tinent de batle Antoni Noguera, ha anunciat una desena d'activitats a fora dels llocs habituals amb l'objectiu de treure el festival al carrer i apropar el jazz al gran públic.
En aquest sentit, destaca Umoja, l'activitat per a tota la família, que dins el marc de festival, es podrà veure el matí del dia 11 de febrer a la Biblioteca Municipal Josep Maria Llompart. Umoja és un espectacle de contes, percussió i dansa amb molt de valors. De la mà de Victor Eguriase Uwagba mostra la tradició oral africana complint la seva funció tant a l'Àfrica com també a Mallorca: educar en valors, fent-nos veure la importància de la solidaritat, la convivència, la igualtat, la no-violència i el respecte cap al medi ambient.
El tinent de batle de Cultura s'ha referit a "la voluntat de l'àrea d'acostar a la ciutadania la música jazz mitjançant activitats complementàries obertes a tothom i que surtin també fora del centre de la ciutat". En aquest sentit, i complint l'objectiu de descentralitzar les programacions culturals, el festival comptarà amb dos vermuts-jazz: un el diumenge 12 de febrer a la Plaça de Pere Garau i l'altre el 19 de febrer a la Plaça de Monsenyor Mairata de Son Sardina. Així mateix, el festival s'uneix un any més amb el cicle de literatura "Febrer Negre" i programa un concert al Passatge de Joan XIII als Geranis.
De la programació a espais públics cal destacar el cercavila que recorrerà el centre de la ciutat el divendres dia 10 de febrer i el concert de Monkey Doo amb Simfovents Palma, la banda municipal de música de Palma.
Cal recordar el treball per a la inclusió social a les programacions de l'Àrea de Cultura: a través de la plataforma Apropacultura es poden sol·licitar entrades gratuïtes per a col·lectius vulnerables i entitats socials. En aquests moments ja estan reservades més de 50 butaques del Festival Jazz Palma a través d'aquesta plataforma.
Una altra de les iniciatives que durà a terme l'àrea de Cultura conjuntament amb les principals tendes de discos de Palma és regalar bosses i entrades del festival per la compra de discos. Les botigues que participen d'aquesta promoció són Espai Xocolat, Viniloteca i Maisvinilo.
D'altra banda, les biblioteques municipals de Palma també col·laboren amb la promoció del festival amb una exposició bibliogràfica a la biblioteca Josep Maria Llompart entorn a la temàtica del jazz. Les persones que agafin en préstec llibres d'aquesta selecció, a partir de dia 1 de febrer, rebran una entrada doble per a un dels concerts del festival.
Noguera també ha explicat que "el Festival Jazz Palma és una magnífica oportunitat per gaudir d'un cartell de primer ordre d'aquest estil musical a la nostra ciutat".
El recuperat festival, que havia caigut del cartell cultural palmesà durant 20 anys , va reeixir a partir de la iniciativa de l'àrea de Cultura encapçalada per Noguera. Quatre anys després el festival torna a consolidar-se com tot un referent musical a la nostra ciutat. En paraules de Noguera "no es tractava, tan sols, de recuperar el Festival, sinó d'apropar-lo a la ciutadania i altres espais. La música dels grups de jazz ha arribat als barris de Palma, s'ha fet una feina per a donar-la a conèixer"
En relació amb el cartell d'aquesta quarta edició el festival torna a fer una aposta per portar a la nostra ciutat un ampli ventall dels diferents estils jazzístics amb referents estatals i internacionals. Entre d'altres destaquen el concert inaugural que serà a càrrec Yazz Ahmed, una increïble trompetista, compositora i productora. El seu àlbum, La Sabotuse (Naim Records, 2017), va obtenir el premi Àlbum de Jazz de l'Any a la revista The Wire i va aconseguir atenció més enllà del món del jazz. Aquest concert es celebrarà al Teatre Municipal Xesc Forteza dia 10 de febrer a les 20 h.